Vacature: Freelance Campagnemanager/ communicatiespecialist voor 4-8u/wk

Bouw jij mee aan een inclusieve arbeidsmarkt? Zorg jij dat de vraagstukken én oplossingen op dit gebied in beeld komen, en blijven? Wij zoeken een zelfstandige communicatieprofessional die op ZZP-basis de communicatie van Nederland Kansrijk een flinke boost geeft en twee keer per jaar een campagne weet neer te zetten waar niemand omheen kan.


Over Nederland Kansrijk

Nederland Kansrijk is een alliantie van 12 organisaties die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. We pleiten voor een systemische verandering, zodat álle mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien, contacten opdoen en inkomens- en bestaanszekerheid verwerven.


Wat ga je doen?

Jij bent onze one-man of -woman campagneorganisatie. Dat betekent dat jij dé kartrekker bent op het gebied van communicatie. Jij zorgt dat onze thema’s in beeld komen bij een breder publiek. Van politiek tot burger, van impactondernemers tot commerciële organisaties. Over welke thema’s het dan gaat? Dat haal jij op bij de leden. En je zorgt vervolgens dat dit vertaald wordt naar content: blogposts, social media posts, video’s etc.


Iedere week houd jij je o.a. bezig met:

  • in de gaten houden van actualiteiten en relevante onderzoeken en zorgen dat we met onze thema’s hierop aan kunnen haken (met bijvoorbeeld een campagne of kleinschaliger, met een blogpost/video o.i.d.)

  • informatie ophalen bij de leden: wat speelt er? Zijn er interessante dingen die we kunnen delen?

  • social kanalen beheren: posts plaatsen, reacties monitoren, ons bereik laten groeien.

  • de website up-to-date houden. Artikelen plaatsen, landingspagina voor de aankomende campagne maken etc.

  • schakelen met het panel over de geplande acties.

  • content creatie. Al dan niet voor een campagne. Hiervoor werk je bijvoorbeeld zelf een interview uit tot een artikel, of je schakelt met een freelancer over het design van een presentatie of brieft een fotograaf.

Daarnaast zet jij 2 keer per jaar een campagne op op basis van input van de doelgroep en wetenschap, Dat betekent dat je:

  • het bestuur helpt om een panel samen te stellen van mensen waar het om gaat: de ervaringsdeskundigen.

  • een factsheet ontwikkelt voor iedere campagne over de relevante thema’s en standpunten van de alliantieleden.


Zoeken we jou?

We zoeken iemand die een boost kan geven aan deze alliantie. Iemand die gemotiveerd is om het thema ‘inclusieve arbeidsmarkt’ op de kaart te zetten. Zoals je kunt lezen, is dit een zelfstandige functie. Je hebt geen leidinggevende die je gaat vertellen wat je moet doen. Bovendien is ieder lid van de alliantie druk bezig met de eigen werkzaamheden, dus er wordt verwacht dat je zelf initiatief neemt en achter input aan gaat. Dat je een planning maakt en je eraan houdt. En dat je ervoor zorgt dat de productie van een campagne soepel verloopt. Dat betekent natuurlijk niet dat je alles zelf hoeft te doen – alliantieleden denken graag mee en we kunnen je voorstellen aan een aantal collega-freelancers die kunnen helpen met bijvoorbeeld design of video.


Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en cv, portfolio of skillprint naar info@nederlandkansrijk.nl

Sluitingsdatum: 15 december 2022.