top of page

Hoe presenteer je jezelf aan die werkgever?

Je cv is misschien kort of je hebt niet de gevraagde diploma's of werkervaring. Hoe presenteer je je dan aan die potentiële werkgever? Wij zetten een aantal tips op een rij.


  1. Breng je skills in kaart Misschien heb je niet de juiste opleiding, maar skills heb je wel. Misschien ben jij iemand met oog voor details, kun je goed luisteren of ben je goed in dingen analyseren... Met de tools van House of Skills Amsterdam en Passport for Work kun je jouw skills in kaart brengen. Je moet er wel wat tijd in stoppen (het zijn toch wel zo'n 60 vragen), maar dan heb je ook wat: een volledig beeld van je talenten, persoonlijkheid, interesse en motivatie. En inzicht in functies die hierbij passen. Opslaan en meesturen met je volgende sollicitatie! Het verschil tussen de twee? De versie van Passport for Work is net wat meer gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. > De Paskamer van House of Skills Amsterdam > Passport for Work (met een virtuele coach die je bij iedere stap helpt)

  2. Maak duidelijk wat je nodig hebt Werkgevers vinden het soms spannend om iemand aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat ze niet goed weten wat dat van hun vraagt. Zorg dus dat je duidelijk kunt vertellen wat jij nodig hebt om volledig tot je recht te komen. Weet je dat nog niet? Klop bijvoorbeeld aan bij Stichting Studeren en Werken op Maat, hun coaches kunnen je helpen om dit helder te krijgen. TIP: zoek vooral een goede werkgever. Als je ergens een goede baan ziet, maar de werkgever sluit niet aan bij wat jij nodig hebt, dan is dit niet de baan voor jou.

  3. Gebruik je netwerk De meeste banen vind je alsnog via via. Als je weet wat voor baan bij je past, en wat je zoekt in een werkgever, vertel dit dan ook aan je vrienden, familie en al je contacten op LinkedIn.

  4. Maak het persoonlijk Je kan je misschien voorstellen dat twee A4'tjes - je cv en motivatiebrief - geen complete indruk achterlaten. Eerlijk is eerlijk: afwijzen is een stuk makkelijker als je het idee hebt dat je alleen deze papiertjes afwijst in plaats van een echt persoon. Probeer eens met een videoboodschap te solliciteren, of ga een keer langs. Je kunt ook steeds vaker speeddaten met werkgevers. Als iemand je ziet, vergroot dit je kansen.

  5. Geloof erin Er zijn genoeg lifecoaches die zweren bij de kracht van visualisatie: als je zelf gelooft dat je een bepaalde baan kunt krijgen en je je daarop richt, dan gaat dat een keer lukken. Zo eenvoudig zal het misschien niet zijn, maar positieve energie en vertrouwen in jezelf is wel degelijk aantrekkelijk voor werkgevers! En besef ook dat voor iedere vacature er meerdere mensen - waaronder jijzelf - geschikt zijn, en er maar 1 plek is... Is het jou nu niet gegund? Dan wacht jou later een andere kans!


Heb je wat hulp nodig? Dan kan een van de organisaties achter Nederland Kansrijk je vast verder helpen.

bottom of page