top of page

Politieke partijen onder de loep genomen

17 maart komen er weer Tweede Kamerverkiezingen aan. Dat betekent dat we weer naar de stembussen mogen om onze stem uit te brengen. Nederland Kansrijk is samen met alle partners hard aan het werk om de Nederlandse arbeidsmarkt inclusiever te maken. Om te kijken welke partijen zich al bezighouden met een inclusieve arbeidsmarkt hebben we partijprogamma's onder de loep genomen.

Deze campagne heb je wellicht al voorbij zien komen op onze social media. Benieuwd welke punten we allemaal hebben uitgelicht? Bekijk ze dan per partij hieronder. Benieuwd met welke punten ze overeenkomen? Bekijk dan onze actiepunten hier.


PVDA
"Iedereen die zijn of haar baan dreigt te verliezen wordt naar een andere baan begeleid in plaats van naar een uitkering."

Dit punt komt overeen met actiepunt 2 van Nederland Kansrijk.


CDA"Wij willen leerrechten voor iedere werknemer. Met deze leerrechten kun je gedurende je hele loopbaan je kennis en vaardigheden op peil houden en omscholen als dat nodig is."

Dit punt komt overeen met actiepunt 3 van Nederland Kansrijk.


D66"We introduceren een publiek loket waar werkgevers en werknemers terecht kunnen met vragen over de interpretatie van arbeidswetgeving en bemiddeling bij geschillen hierover. Dit vergroot de kans dat werknemers gebruik maken van hun rechten."

Dit punt komt overeen met actiepunt 8 van Nederland Kansrijk.VVD"We verbeteren de baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking, door begeleiding en ondersteuning op de werkvloer en door ervoor te zorgen dat werken altijd loont."

Dit punt komt overeen met actiepunt 9 van Nederland Kansrijk.


SP"Mensen met een beperking krijgen het recht op (begeleiding naar) werk. Daarvoor maken we nieuwe sociale werkplaatsen (sociaal ontwikkelbedrijven)."

Dit punt komt overeen met actiepunt 7 van Nederland Kansrijk.ChristenUnie"Alle vormen van arbeidsmarktdiscriminatie, van naam en postcode tot zwangerschap, zijn onacceptabel en worden bestreden."

Dit punt komt overeen met actiepunt 1 van Nederland Kansrijk.GroenLinks"GroenLinks wil daarom vier dagen gratis kinderopvang voor elk kind tussen 0,5 jaar en 4 jaar. Door middel van verlofregelingen zorgen we dat ouders het eerste half jaar thuis voor de baby kunnen zorgen. Daarna kan een kind naar de kinderopvang."

Dit punt komt overeen met actiepunt 10 van Nederland Kansrijk.
bottom of page