top of page

Een brief aan alle werkgevers van Nederland


Beste werkgever,


Misschien begin je het al te voelen; de krapte op de arbeidsmarkt. Waar je eerder tientallen sollicitaties kreeg, mag je nu blij zijn als je een handvol kandidaten hebt.


Wil jij de war on talent winnen?


Als het aankomt op de arbeidsmarkt is het ‘survival of the most inclusive’. Er zitten 1,5 miljoen mensen op de bank - waaronder ikzelf - die barsten van het talent. En de meeste werkgevers (80%) kijken nog steeds naar het cv, diploma’s en certificaten*.


Stel je eens voor hoeveel meer kandidaten en verborgen talent je ontdekt als jij wél verder durft te kijken dan het cv?


Kijk naar mijn cv en je twijfelt of ik wel de juiste ervaring heb en of ik wel binnen het team pas. En je hebt gelijk: ik voldoe niet aan het standaard plaatje. Maar ik breng ook een ander perspectief mee doordát ik anders ben.


Mensen zoals ik hebben levenservaring. Zijn ergens goed in - met of zonder papiertje als bewijs - of kunnen ergens goed in worden. En misschien nog wel belangrijker: wij gaan voor jou door het vuur als jij ons een kans geeft.


Durf het anders te doen. Ga met mij in gesprek.


In het beste geval heb je er een collega bij, in het slechtste geval opent het je ogen voor andere kandidaten.


Wat zeg je ervan?Met vriendelijke groet,[Naam]PS Op www.nederlandkansrijk.nl/zoekjemij vind je tips van andere werkgevers, bijzondere verhalen én wervingsinstrumenten die je helpen naar skills te kijken in plaats van het cv.
* uit: Ballafkih, A.H. (red.), Post J., Van Genabeek, J. en Sanders, J. (2022) Vrij reizen over de arbeidsmarkt: een onderzoek naar het skillspaspoort

Amsterdam: Center for Economic Transformation | Hogeschool van Amsterdam
Ben je op zoek naar een baan, maar geven werkgevers je geen kans? Deel bovenstaande oproep op LinkedIn of stuur hem direct naar je (toekomstige) werkgever.

bottom of page