
Voordat Anthony bij The Colour Kitchen begon, had hij al een afgeronde horeca-opleiding en werkte hij in verschillende restaurants. Dat vroeg soms veel van hem; Anthony lijdt aan manische depressiviteit. Hij vindt het horecavak leuk, maar mistte echte aandacht en contact. Precies wat The colour Kitchen belangrijk vindt. Het blijkt een goede match. Anthony werkt nu in het restaurant van Zuilen. Ervaring in de keuken heeft hij genoeg, wel krijgt hij trainingen in communicatie. Positieve en negatieve feedback geven, ontvangen en erop reageren. Anthony: “The Colour Kitchen heeft mij laten zien dat ik geschikt ben voor de horeca. Dat ik dit werk kan. Maar dan wel onder fijne begeleiding.”
The Colour Kitchen: “Een betaalde baan geeft veel meer dan een salaris op de bankrekening. Het helpt mee aan een betere gezondheid, meer eigenwaarde en zelfredzaamheid. En niet te vergeten: dagritme en contacten met collega’s. Dat gunnen we iedereen. Ook de mensen die nu thuis zitten, ‘afgeserveerd’ omdat ze wat meer begeleiding nodig hebben. We leiden hen op voor een betaalde baan in de horeca. In 2021 startten 25 leerlingen hun opleiding, iedereen is geslaagd en veertien hebben inmiddels een vaste baan.”